buldozer dijk donkerder.jpg afbeelding 099.jpg dsc02699.jpg dsc_0052.jpg dsc_0334.jpg

Buitenwegen

Iedere gemeente heeft buitenwegen. Onderhoudsproblemen in de vorm van stofoverlast in de zomer, kuilen en modderplassen in het najaar en het opvriezen van de buitenwegen in de winter maken deze wegen vaak slecht begaanbaar.
Naast de aanleg van infrastructurele voorzieningen is het onderhoud hiervan ook een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Kuypers Kessel Infra. Voor tal van gemeentes verzorgt Kuypers Kessel Infra op contractbasis dit jaarlijks terugkerende onderhoud.
Wij beschikken over een Motorgrader (CAT 120H), die is uitgerust met hydraulisch bedienbare rippertanden en een blad van 4m breed. Deze kan het wegdek in een handeling lostrekken en profileren. Na verdichting ligt de bewerkte weg er weer perfect bij.

Slijtlaag
Om deze problemen voorgoed te voorkomen kan Kuypers Kessel Infra de oppervlakte behandelen, door de paden of wegen te voorzien van een ‘split-‘ of ‘slijtlaag'.
Hierdoor sparen gemeentes niet alleen het jaarlijks terugkerende onderhoud uit, maar zorgen zo bovendien voor een wegdek dat onder alle weersomstandigheden uitstekend begaanbaar is. Door de inzet van eigen mensen en machines en de split uit eigen groeves, kan Kuypers Kessel Infra deze werkzaamheden zeer efficiënt aanbieden.

Wegbermen verlagen
Het verlagen van de wegbermen is een jaarlijkse terugkerende onderhoudpost. Kuypers Kessel Infra kan dit van het begin tot het eind regelen. Zij draagt zorg voor het afgraven, de partijkeuring en de afvoer van de bermengrond, tegen scherpe tarieven. Daarnaast zorgt zij voor de nodige verkeersmaatregelen om de veiligheid van weggebruikers en van haar eigen medewerkers te waarborgen.

Wegbermen verbreden
Door de stijging van het aantal weggebruikers en de steeds toenemende sluiproutes, kampen veel gemeentes met hoge onderhoudskosten aan de wegbermen. Het verbreden en verharden van deze wegbermen middels grasbetontegels is meestal een grote investering. Ook hiervoor heeft Kuypers Kessel Infra dé oplossing.
Zij beschikt over namelijk een zelfrijdende kantverbreder die de wegkanten zeer efficiënt en flexibel verbreedt en verstevigt. De breedte en dikte zijn instelbaar en daarnaast kunnen diverse soorten grondstoffen (zand, granulaat en teelaarde) verwerkt worden. Door de hoge productiesnelheid zijn de kosten per m¹ laag. Hierdoor kunnen gemeentes met hetzelfde budget meer kilometers bermonderhoud inkopen.