Kuypers Kessel bouwgrondstoffen

Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen staat midden in de samenleving. De kernactiviteit van de bouwgrondstoffen divisie is het produceren van gestandaardiseerde grondstoffen voor de bouwindustrie, zoals zand, grind en steenslag. Voor elke klant levert Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen producten afgestemd op diens behoefte en geschikt voor iedere gewenste toepassing.

Bouw en infrastructuur, sport en spel

Al ruim 90 jaar is Kuypers Kessel betrokken bij de winning en verwerking van bouwgrondstoffen. Deze jarenlange opgedane kennis en kunde zorgt ervoor dat de bouwgrondstoffen divisie een uiterst betrouwbare partner is voor uw project. Onze gestandaardiseerde grondstoffen staan aan de basis van de bouw van woningen en kantoren, de aanleg van wegen en bruggen en het verstevigen en ophogen van waterkeringen. Daarnaast levert Kuypers Kessel Bouwgrondstoffen ook producten voor specifieke toepassingen zoals bijvoorbeeld sportveldenzand. Deze zand wordt onder meer gebruikt bij de aanleg van voetbal- en hockeyvelden, zorgt voor een goede afwatering bij kunstgrasvelden of zorgt voor een veilige ondergrond bij speeltuinen. Voor een complete lijst van onze producten verwijzen wij u graag naar onze  bouwgrondstoffen.

Duurzame winning

Op verschillende locaties in Nederland, België en Duitsland worden door Kuypers Kessel bouwgrondstoffen gewonnen. Dit gebeurt na een zorgvuldige voorbereidingstijd. Bij de winning en verwerking van grondstoffen wordt per locatie bekeken welke technieken het best passen in de omgeving en waarbij optimaal rekening wordt gehouden met het milieu. Op verschillende locaties vindt daarom al een volledig elektrische winning plaats van bouwgrondstoffen. In samenspraak met de omgeving en belanghebbenden wordt een plan opgesteld hoe de uiteindelijke winlocatie heringericht gaat worden zodat een optimale maatschappelijke meerwaarde wordt gecreëerd. Op deze manier wordt niet alleen een duurzaam product vervaardigd maar vindt er ook een duurzame gebiedsontwikkeling plaats die kan bijdragen aan natuurontwikkeling, recreatieontwikkeling, klimaatadaptatie, hoogwaterveiligheid en de energietransitie.

Transport

Kuypers Kessel beschikt over een uitstekende infrastructuur met een eigen transport en logistiek divisie inclusief een op- en overslaghaven. Hiermee kunnen alle producten zowel per schip als over de weg worden aan- en afgevoerd.

Certificeringen

De bouwgrondstoffen van Kuypers Kessel worden vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitseisen, naar de specificaties van onze opdrachtgevers en die voldoen aan de juiste certificeringen. Voor een complete lijst van onze gecertificeerde producten per productielocatie verwijzen wij u graag naar ons assortiment.

Stel je vraag aan Cornell

Heb je een vraag? Cornell weet alles over Bouwgrondstoffen en beantwoordt graag je vraag.

Cornell van der Heijden
Adviseur Bouwgrondstoffen

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Wij gebruiken uw persoonsgegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.